1 Temmuz 2017 Cumartesi

Burhan Kuzu’nun "Adalet Yürüyüşü rüyası"na tabirler: Rüyada Atatürk görmek!



Koskoca ve güzelim memleketimizin muhalefet liderinin ‘adalet’ diyerek yollara düştüğü, ‘milletin’ her ne hikmetse ‘milletten sayılmayan kesiminin’ sıcağın altında dere tepe düz gittiği bir ortamda, AKP’nin hukuk profesörlerinden Burhan Kuzu, memleketteki adalet arayışlarına gördüğü rüyayla cevap verdi.

Daha dün CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile Twitter’dan girdiği Türkçe yazım hataları polemiğiyle gündeme damgasını vuran Kuzu,  bu kez de Atatürk’ü rüyasında gördüğünü ve “Kemal Bey’den şikayetçiyim, kurduğum partiyi ne hallere düşürdü” dediğini iddia etti.
Hal böyle olunca 140 karaktere onca yazım hatasını sığdırabilen Kuzu’nun yazdığı tezlerin güvenirliğini düşünmeyi bıraktık ve dev bir hizmet gerçekleştirdik ve Kuzu’nun rüyasının ne anlama geldiğini araştırdık elimiz mecbur. “Nereden çıkardınız” diye soracaklara şimdiden söyleyelim; biz rüya tabircilerinin yalancısıyız, isteyen açıp bakabilir uydurmuyoruz!

BU HAYATTAN NE İSTİYORSUN SAYIN KUZU?
Öncelikle Kuzu’nun rüyasında ‘şikayet görmesinden’ yola çıkarak söylemeliyiz ki; rüyada şikayet görmek, rüya sahibinin yaşadığı koşullardan ve maddi imkanlarından memnun olmadığına, daha fazla çalışmak ve daha iyi iyi şartlarda yaşamak istediğine işaret ediyor. Bu nedenle yeni işlere girmek için her türlü fedakarlığı yapmaya da hazır olduğuna yoruluyor.

ELEM, KEDER… NE İŞ?!

Rüyada Atatürk görmek ise rüya sahibinin Atatürk’e duyduğu sevgiye, kişinin Atatürk’ü göremediği için duyduğu derin elem ve kedere işaret ediyor. Diğer yandan da rüya sahibinin onun izinden gitmek istediğine, düşüncelerini koruduğuna, her zaman düşüncelerinde yaşattığına alamet ediyor. Ayrıca kişinin çevresindeki herkese Atatürk sevgisini aşılamaya çaba gösterdiğine de işaret sayılıyor.

KEMİKLERİNİ SIZLATMA YETER!

Hal böyleyken biz de Sayın Kuzu’ya” Hayır’lı rüyalar”, güzel uykular dilemeden önce Mustafa Kemal’i biraz daha anlamasını tavsiye ediyoruz. En başta her şeyi bir yana yana bırakın; bir profesör olarak yaptığı dilbilgisi hataları ve hukuk katliamları nedeniyle kemiklerini sızlatmadan önce…