8 Eylül 2017 Cuma

izdivaç programları yayından kaldırılınca TV kanalları rating için birbirinden rezil program formatları hazırlıyor

Evlilik programlarının yasaklanmasıyla “ekran müptelası” ünlülerin yeni program formatları da belli oldu. Önümüzdeki sezonun yeni “trendi”, “cinayet programları”olarak belirlendi.

Yılın en bomba “transferi” yıllar yılı kadın programıydı, izdivaç programıydı, şarkıcılıktı, reklamdı diyerek milletin yakasından bir türlü düşmeyen Seda Sayan oldu. Sayan, yeni sezonda ekranda “cinayet uzmanı” kılığında boy gösterecek. Partneri Uğur Arslan ile “çözülmeyen cinayet kalmayacak” iddiasıyla ekrana gelecek olan Seda Hanım’ın maktüllere “seni kim öldürdü anneeeem” diye seslenecek olmasından endişe ediliyor.


Bir başka transfer, AKP yalakası, Kabataş yalancısı Balçiçek İlter oldu. Yıllar yılı hükümetin bayraktarlığını yaptıktan sonra geçtiğimiz günlerde gazeteci arkadaşlarının hapislere girdiğini hatırlayan İlter de, Balçiçek İlter’le Olay Yeri adlı programla dedektifliğe adım attı. Biz programı izlemedik ama duyduğumuza göre Balçiçek Hanım, daha ilk günden reytinglerde ilk 100’e bile giremeyerek yere çakılmış. Eh tabii, insanın en iyi bildiği işi yapmasında fayda var. Kendisinin tekrar yalakalık mesleğine geri dönerek hayranlarını sevindirmesini bekliyoruz.

Ve Hande Ataizi. Aslında onun formatını tam olarak anlayamadık. Bir gün Şaşmaz cinayetini konu ediniyor, ertesi gün “ooooh yandan yandan” diye göbek atarak sahneye fırlıyor. Bir bakıyorsunuz birilerini kavuşturuyor. Bizim sabrımız ve zekamız onu anlamaya yetmedi. Anlayanlar anlamayanlara anlatsın diyoruz.

İzdivaç programlarının pîri Esra Erol’un nasıl bir program yapacağı da henüz anlaşılamadı. Zira Esra hanım yayınlanmaya başlanan fragmanda bir ayakkabılarını çıkarıp çıplak ayak koşuyor, bir elinde tahta kaşıklar “şıkkıdı şıkkıdı” oynuyor, bir gözyaşlarına boğuluyor, birilerine sarılıyor. Milletimize şimdiden sabır diliyor, başka da bir şey demiyoruz, çünkü diyemiyoruz.

Bir numaralı hafiyemiz Müge Anlı da sezona bomba gibi başladı. Ama şimdi Sezar’ın hakkı da Sezar’a. Kendisi atmaca gibi maşallah. Cinayetleri de çözer, kayıpları da bulur, polis şefi veya daha yüksek mertebelere de ulaşır. Başarılarının devamını diliyoruz. (Sevimsiz suratı ve habis ruhuna işlemiş ırkçı/gerici yaklaşımlarına dayanabiliyorsanız, onu izlemeye devam edin)

Öte yandan Yasemin Bozkurt, Serap Paköz, İnci Ertuğrul ve habercilik geçmişi olan Lütfiye Pekcan da kayıp, cinayet, şüpheli ölüm gibi olayları aydınlatan programlarla ekrandalar.

Polise, adli tıbba, yakınlarını kaybeden insanlara yardımcı olmak açısından faydaları elbet var ama bu kadar cinayetli, kayıplı, ağlamalı programı bu memleket nasıl kaldıracak, merak etmiyor da değil insan.

Neyse, yaşayıp göreceğiz. İyi seyirler, sabırlar…