5 Mart 2018 Pazartesi

Saray soytarılığı para getirmedi: İbrahim Tatlıses rüşvet vererek bayii arayışında



Türkiye'deki yozlaşma, çirkinleşme, ahlaksızlaşma ve utanmazlığın ne seviyelere çıktığını görmek için İbrahim Tatlıses'e bakmak yeter de artar...


1970'lerde "türkücü" olarak dikkatleri çekmiş, bazılarına göre "sesinin güzelliği" ile tanınmış biriydi İbrahim Tatlıses. Oysa ilerleyen zamanda "Türkiye'in yozlaşması ve müptezelleşmesi"nin simgesi oldu.

İbrahim Tatlıses'in yıllar içinde artan serveti ve ününün onu "olgunlaştıracağına" inanan birileri varsa da, en az 25 yıl önce bu düşlerinden vazgeçtiler. Şöhreti ve ünü arttıkça İbrahim Tatlıses daha da şımarık ve terbiyesiz oldu. Kural tanımazlık, mafyözlük, kadına karşı şiddet... sıradan kabalık ve terbiyesizlik İbrahim Tatlıses adıyla özdeşleşti.

Bu herif terbiyesizliği nedeniyle bazen kendini o kadar kaybetmişti ki sahneden küçük bir kız çocuğuna "orospu" diye seslenerek ne kadar alçalabileceğini dosta düşmana göstermişti.

Bkz. http://www.haberturk.com/magazin/herkes-bunu-konusuyor/haber/573246-ibodan-kucuk-kiza-cirkin-soz

Güce ve paraya tapan bütün ilkesiz ve iğrenç kişiler gibi onu "saray soytarıları" arasında en ön sıralarda yer aldı. Onun ne kadar "ilkesiz ve müptezel" olduğunu zaten yılardır bilen Türkiye için hiç de sürpriz değildi bu gelişme...

Murat Bardakçı yazıyor: Saray soytarılarının tarihi


Bu aralar Internet üzerinde verdiği reklamlarla kendisine "bayii" arayışına geçen İbrahim Tatlıses örneğinden anlıyoruz ki saray soytarılığından umduğu kadar para kanamadı.

Türkiye'nin düştüğü zavallı ahlaksız hallerin her daim göstergesi olmuş İbrahim Tatlıses herhalde  "rüşvet ve avanta vermeden" hiç iş yapamıyor olmalı ki "Tatlıses lahmacun bayii" olmayı kabul edecek girişmcilere 500 kg çiğköfte "avanta" vermeyi vaadediyor.