8 Mayıs 2018 Salı

Mezarlıktaki “gizemli kız” olayı çığırından çıktı!


Gece yarısı mezarlıkta ağladığı iddia edilen genç kızı “şşşşt kız, gel buraya” diyerek arayan vatandaşlar, kızın ölü olduğunu iddia edenler, devlet birimlerinin ölülerle imtihanı ve Beyaz TV’nin habercilikte ulaştığı başarıyı izliyoruz:



Yoğun erken seçim gündemiyle yorgun düşen memleketimiz, bir yandan da mezarlıktaki “gizemli kız” olayında yaşanan gelişmelerin saçmalıklar silsilesine dönüşmesiyle uğraşıyor!

Her şey Çorum Çepni Mahallesi’ndeki Ulu Mezarlık görevlilerinin 26 Nisan gecesi bir genç kızın mezarlığa gelerek Fatma Ç.’ye ait mezarın başında konuşup ağladığını fark etmesiyle başladı. Görevliler 27, 28 ve 29 Nisan geceleri de genç kızı aynı mezarın başında ağlarken görünce mezarın üzerine “Her gece oraya gelip neden ağlıyorsun, derdin ne? Yardımcı olalım, bize not bırak” yazılı not bırakarak polise haber verdi. Asayiş ve Yunus ekiplerinden oluşan çok sayıda polis, 30 Nisan gecesi mezarlığa yönlendirildi, ancak yapılan arama ve her nedense ihtiyaç duyulan kovalamacadan bir sonuç alınamadı.



Mezarlık önünde toplanan kalabalık!

İddiaya göre siyah kıyafetli, ayağında kırmızı ayakkabısı olan 17- 18 yaşlarında olduğu tahmin edilen kız, ertesi gece yine aynı mezarın başına geldi. Polisin her ne hikmetse itinayla yakalamaya çalıştığı kız, karanlıktan faydalanarak mezarların arasına kaçıp, gözden kayboldu. Fatma Ç.’nin mezarının üstüne deniz kabuğu koyduğunu tespit eden polis mezarlığı azılı bir suçlu peşindeymiş edasıyla aradı; ancak bir sonuca ulaşılamadı. Tüm Çorum medyada geniş yer bulan olayı konuşmaya başlayınca kent merkezinin yanı sıra çevre ilçelerden gelen vatandaşlar da mezarlığa akın etti. Çoluğunu çocuğunu alan soluğu mezarlıkta alınca uyanık esnaf “olay yerinde” çekirdek ve pamuk şeker satışlarına başladı.

Polis çevreye kurduğu fotokapan ve güvenlik kameralarıyla kızı yakalama çalışmalarına devam ederken yollar kapatıldı, güvenlik şeridi kuruldu. Kızın yakalandığı iddiaları infiale yol açarken mezarlıktan uzaklaşmak istemeyen vatandaşlardan dört kişi polise mukavemetten gözaltına alındı.



Bedensiz varlıkları tuhaf sesler çıkararak korkutmaya çalışan gençler.

Bu arada gizemli kızla ilgili “mezarlıkta ölü ayağa kalktı” söylentisi yayılınca kent ufak çaplı bir tımarhaneye dönüştü. Geçimini mezar kazarak sağlayan Ömer Şen “Ben yıllardır mezar kazıyorum. Bazen günde 3-4 mezar kazdığım da oldu. Ama hiçbir zaman bir ölünün mezardan kalktığını görmedim. Defnedilen insan mezardan çıkar mı, yazık bu ilimize adı çıktı” açıklaması yapmak durumunda kaldı!



Mezarcı Ömer Şen: Ölüler ayağa kalkar mı hiç!



Olayla ilgili son gelişme ise dün gece yaşandı. Ellerinde sopalarla mezarlığa akın eden vatandaşlar fenerlerle arama çalışması yaptı. Yere yatıp pusuda bekleyen çılgın kalabalık garip sesler çıkararak ortalığa korku salmaya çalıştı. Ancak yine bir sonuç elde edilemedi!

Velhasıl devam eden “gizemli kız” iddiası aslında mezarlıkta ağlayan genç kızdan ziyade toplumumuzun nasıl bir psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu ortaya koydu. Polis, valilik ve belediye ekiplerinin -eğer varsa- gece mezarda ağlayan bir genç kıza yardımcı olmak yerine konuyu skandal bir boyuta taşıması ise liyakatın önemine bir kez daha vurgu yaptı. Biz de öncelikle “gizemli kıza” rahatlık, devlet güçlerimize mesleki yeterlilik, olay yerindeki vatandaşlarımıza akıl fikir, geride kalanlara da Allah’tan sabır niyaz ediyoruz.

Başka ne yapalım?!…