13 Ekim 2016 Perşembe

Sara Tidwell: Hayalet bir şarkıcının öyküsü

Aslında SARA TIDWELL diye bir şarkıcı YOK! Kendisi sanal bir karakter.

Bu izlediğiniz klip, Stephen King’in aynı adlı romanından uyarlanan BAG OF BONES (Kemik Torbası) adlı TV dizisinden alındı.

Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanan BAG OF BONES (Kemik Torbası) adlı TV dizisinde Sara Tidwell rolünü canlandıran oyunucunun adı Anika Noni Rose.

Pierce Brosnan’ın başrolünü oynadığı dizide, olayın kahramanı eski bir plak dinlerken birden kendini 1939 yazında, Dark Score Gölü Panayırı’nda buluyor, ve Sara Tidwell’in canlı performansına şahit oluyor. Bu performansı siz de izleyin istedik...

Bu klip ve söz konusu dizi hakkında ayrıntılı bilgiyi aşağıda bulacaksınız.

Çeviriyi yapan Sn. Begüm Özdemir’e teşekkür ve selamlarımızı da gönderelim unutmadan...


Söz konusu TV dizisinin imdb sayfası için: http://www.imdb.com/title/tt1212452

Dizide Sara Tidwell karakterinin söylediği şarkıları iTunes'tan almak için
http://itunes.apple.com/us/album/sara-tidwell-lost-recordings/id482982239

Sara Tidwell'in bu dizide söylediği şarkılardan oluşan mini albüm hakkında bir değerlendirme yazısı için:
http://liljas-library.com/showreview.php?id=288


Bag of Bones (Kemik Torbası) TV Dizisi Tanıtım Filmi

Dizinin Özeti: Ünlü bir yazar olan Michaen Noonan karısının ani ölümü ile adeta hayata küser. görmeye başlar. Ne yaptığı işe ne de çevresine karşı bir isteği kalmamıştır. Tüm bunların yanında yaşadığı yalnızlık duygusu beraberinde bunalımları ve kabusları getirir.

Her gece Sara Laughs adını verdikleri yazlık evlerini rüyalarında görür. Karşı koyamaz ve gider. Artık yeni bir hayata uyanacağını düşünmektedir. Ne var ki hiçbir şey göründüğü gibi değildir. O lanetli evde, kabuslarının birer gerçek olduğunu anlaması uzun sürmez.

Burası dünyanın bir cennet köşesi olmakla beraber aslından hayal ve gerçeğin birbirinden ayrılamadığı bir cehennemdir. Bütün bu olayları merak ettiği için bu kasabada bir müddet kalmaya ve kabusların sebebini araştırmaya başlar.

Bir gün evine giderken karayolu üzerinde üç yaşındaki Kyra isimli bir kız çocuğunun yürüdüğünü görerek bir arabanın çarpacağını düşünüp çocuğu yolun kenarına çeker. Bu esnada Mattie isimli kadının çocuğun annesi olduğunu öğrenir.

Kız çocuğu ile sohbet esnasında annesinin çocuğu aramak için bu yoldan geçtiğini fark ederek arabasını durdurur ve çocuğu annesine verir. Bu esnada kadın ile tanışır. Kadın ile yolda yaptığı sohbette; Ülkenin en zengin bilgisayar programcısı olan Max DEVORE isimli zengin bir şahsın gelini olduğunu, kocasının üç yıl önce kocasının öldüğünü ve dul kaldığını öğrenir.

Olay yerinden ayrıldıktan sonra evine gider. Akşamüzeri bir telefon gelir ve telefonda konuşanın kanının kayın pederi Max DEVORE olduğunu anlar. Aralarında yaptıkları konuşmada şahsın gelini ile aralarının iyi olmadığını anlar.

Daha sonraki günlerde yaptığı araştırma da yaşlı adamın gelini ile aralarında velayet davası olduğu, adamın küçük kız Kyra’nın velayetini istediğini, kadının kızını vermek istemediğini, Ancak yaşlı adamın çok zengin olması ve kasabadaki insanları etkisi altına alması sebebi ile bu davayı yaşlı adamın kazanabileceğini öğrenir.

Bunun üzerine yazar kadına yardım etmeye karar verir ve kendi avukatını arayarak velayet konusunda uzman bir avukat tutar. Daha sonra Mattie isimli kadın ile görüşmeye başlar ve kadına aşık olur.

Bir akşam sahilde gezerken Max DEVORE ve yardımcı ile karşılaşır. Yaşlı Adam yazar Michael NOONAN’ ı tehdit ederek velayet davasına karışmamasını ister, ancak yazar kabul etmez. Aralarında tartışırlar ve yazarı yardımcı göle iterek taşlamak sureti ile öldürmek isterler. Ancak başaramazlar.

Ertesi sabah yaşlı adamın intihar ettiğini öğrenir.Böylece ihtiyar ve zengin adama karşı başlayan hukuk mücadelesi biter. Ancak yazarın gizemli evi kendisini korkutmaya devam eder. Bu arada Mattie hukuk mücadelesini kazanmalarının şerefine kendi yaşadığı karavanında ufak bir akşam partisi düzenler.

Yaptıkları parti esnasından buradan geçen bir kamyonetten partiye katılanlara ateş açılır. Bu saldırıda Mattie, Avukatları ve tuttukları dedektif vurulur. Ancak dedektif saldırıya karşılık verir. Bu esnada kamyonet şoförünü yaralar. Aynı zamanda kamyonetin deposu da isabet alır ve yanmaya başlar.

Şoförün yanında bulunan maskeli adam kendisini kurtarır. Ancak dedektif yakalar. Maskesini açtıklarında olayların başından beri zengin adama yardım eden şerif yardımcı olduğunu görürler. Mattie can çekişirken küçük kızı yazara teslim eder ve olay yerinde ölür. Yazar burada dönen olağan dışı şeylerden kızı korumak için evine götürür.

Olaylar burada da bitmez. Bu kez hayaletlerle mücadele başlar. Bu mücadelede ölen eşi kendisine yardım etmektedir. Bu mücadele esnasında çok eski tarihte yaşlı adamın dedelerinin kasaba dışından gelen Sara ismindeki zenci ve dul bir kadına tecavüz ettikten sonra çocuğunu suda boğarak öldürdüğünü bu sebepten dolayı

Hayalet zencinin DEVORE kanından olan tüm çocukları öldürmeye başladığını, bu hayaletlerin kemiklerinin yazarın yazlık evinin bodrumunda gömülü olduğunu öğrenir. Hayalet DEVORE’un torunu olan Kyra’yı da öldürmek istemektedir.

Yazar ölen eşi Johanna'nın hayaleti yardımı ile diğer hayaletlerin kemiklerini gömülü olduğu torbayı bulur. Bu kemik torbasında bulunan kemiklere kezzap dökmek sureti ile hayaletlerden kurtulur. Kyra adında küçük kızı da evlatlık alır.