18 Nisan 2019 Perşembe

2019 Yerel Seçimlerinin Bir Diğer Galibi de KARİKATEİST Sayfası Oldu

Kötülük ve şer cephesinin kesin olarak yenildiği Mart 2019 seçimlerinin, siyasi partiler dışında kazananları da var...


31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları aslında daha ilk geceden belliydi: Şer cephesi, Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere pek çok yerde halkın desteğini kaybetmişti. Tabir caizse, Türk halkı AKP'ye çok ağır bir tokat atmıştı.

Kaybeden kötülük cephesi ise, tabii ki bu yenilgiyi olgunlukla karşılayıp gereğini yapacak iyi ve basiretli insanlardan oluşmuyordu. Onlar haksızlık, hukuksuzluk ve cehaletle hareket etmekten başka yol bilmezlerdi ki..

17 gün süren akıl almaz yalan, iftira ve karalamalara rağmen; AKP, MHP, Anadolu Ajansı, Yanda-Yalaka havuz medyası ve hatta YSK halkı kandırmayı başaramadı. Rezillik kaybetti! Nihayet Ekrem İmamoğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu gösteren mazbata verildi. Daha doğrusu verilmek zorunda kalındı!

Bütün bu süreçte "kaybeden şer cephesi"nin karşısında; iyilik, cesaret, haysiyet ve onurlu duruş sergileyen ve bu anlamda "bu sürecin galibi" sayılacak başka gruplar da vardı.

Bir milyon iki yüzbinin üstünde takipçisiyle yıllardır akıl, mantık, felsefe ve bilim konularında paylaşımlarda bulunan KARİKATEİST sayfası da bu sürecin kazananlarından biri oldu.

Sayfa yönetimi, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı 17 Nisan gününü 18 Nisan'a bağlayan geceyarısı şu bildirimi paylaştı:

17 gündür aralıksız Karikateist seçim özel gündemindeydik. Çok fazla soruldu. Neden 17 gün aralıksız seçim özel gündemi yarattık? Olay, karşımızda hayatımız boyunca şahitlik etmediğimiz ve Akp eliyle yürüyen inanılmaz bir manipülasyon ile karşılaşmamız ile başladı. Bunu yapanlar da Akp ilçe başkanları, Genel Başkan yardımcıları. Öyle sokaktaki adam değil yani. Sayfa yönetimimizden bir çoğu 31 Mart gecesi sandık nöbetindeydi. Sayfa başında bulunan yönetim ekibi dakika dakika sahadan bilgi aldı. Normal planımız çuvallar mühürlenince eve dönmekti ama öyle olmadı. AA veri akışını kesti. Takipçilerimizin tamamı mesaj yağdırmaya başladı bilgi almak için. Muhalif seçmenler amiyane tabirle kör uçuyordu. Saatlerce telefonda durum bilgisi aldık, bir kısmımız en yakın "Hayır bloğu" dediğimiz ilçe parti seçim bürolarında , bir kısmımız çuvalların konulduğu yerlerin önünde nöbet tutmaya başladık. Sayfa başında kalanlarımız merak içinde olan bloğumuza hem doğru bilgi akışı, hem de espriler ile motivasyon aşılamaya çalıştı.

En son saat sabaha karşı 4 gibi fox'un yayın akışının bittiği haberi geldiğinde biz hala sahadaydık ve muhalif seçmenin elindeki tek görsel basın da o anda gitti. Biz sadece ateist bir topluluk değildik aynı zamanda muhalif bir topluluktuk. Bu artık görevdi. O saatten sonra tamamen kendi bilgilerimizi paylaşmaya başladık. Sabah 9 gibi sahadan sağladığımız veri ile Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını duyurduk ve İstanbul'u kırmızıya boyadık. O sırada hala AA veri akışı sağlamamıştı. Ankara da dahil her bölgeden sahada kim varsa ulaşıp bilgi aldık ve kör uçan muhalif kitleye her türlü veri akışını sağlamaya başladık. Ayın 2'sinde ise olağanüstü bir durum oldu. A Haber, Haber 7, aktroll ve pelikan örgütü olağanca gücüyle yalan haber üretmeye başladı. Vay efendim sandık görevlileri tutuklandı, vay şurada operasyon oldu.

Yazılı ve görsel medyanın neredeyse tamamını elinde tutan ve her türlü YALAN BİLGİYİ ÜRETEN BİR PARTİYE KARŞI yapacağımız tek şey Facebook isimli sosyal medyada olan gücümüzü kullanarak DOĞRU BİLGİYİ bundan bilinçli olarak mahrum bırakılan HAYIR BLOĞUNA eriştirmek, Aktrollerin provokasyonlarına karşı duvar görevi görmek, geri püskürtmek, bloğumuzun moralini yüksek tutmak oldu. Mahalle yanarken saç taramak, çoğunluğu muhaliflerden oluşan büyük bir sayfaya yakışmazdı.

En büyük şansımız sahada olmamızdı. Akp Genel Başkan yardımcısı daha 3 Nisan'da Bayrampaşa'da daha sayılan 4 sandıktan sonra "fark kapanıyor artıya geçiyoruz" dediğinde orada biz de vardık. YALAN SÖYLEDİKLERİNİ gururla yazdık. Gururla duyurduk.

Gecenin 3'ünde, bazen 5'inde yeri geldi Buket'e, yeri geldi AA'ya sardık. Uyuduğumuz sanılmasın, muhalif seçmen yanlız bırakılmış hissetmesin diye. Nöbetleşe uyuduk, paylaşım yaptık 24 saat.

Bir elimizde karavan tipi araçtan dağıtılmış çayla titrerken diğer elimizle Pelikan'ların iç savaş çığırtkanlığını kendi seçmen kitlemize sert çarpmasın diye espri yaparak taşıdık. Mecburen taşımak zorundaydık sayfaya. Zaten duyulacaktı. Madem duyulacaktı, bunu kendi tarzımızla biz duyurduk.

13 Nisan gecesine kadar sahada kaldık. Sayım tek yere yani Maltepe'ye indiğinde artık tek amacımız iyice sıkılmış olan muhalif seçmene psikolojik destek vermek oldu.

BÜTÜN BU SÜRECİ HEP BERABER GENELDE GÜLEREK VE ESPRİLER İLE ATLATTIK. YILMADIK. USANMADIK. OMUZ OMUZA TÜM BU ÇİRKİNLİĞE DİRENDİK VE KAZANDIK.

NİHAYET İYİ GECELER KARİKATEİST AİLESİ.

AA, SEN HARİÇ. SANA YAĞMURLU HAVADA SU YOK!


Aynı sıralarda Zaytung websitesi ise yandaş-yalaka medyayla dalgasını geçen bir haber yayınladı.

A Haber'i Seçimin Sonucuna İkna Etmek İçin AK Parti Tarafından Yollanan Heyet, Kanalın Kapısından Geri Çevrildi. Gerginlik Büyüyor... başlıklı parodi haberde, seçim süreci boyunca yaptığı yalan ve iftira dolu yayınlarla akp'li seçmenlerde bile tiksinti duygusu uyandıran "A haber" adlı TV kanalının sefaleti bir kere daha gösterildi.

Yandaş-yalaka medya tabir olunan ve "yalan ve iftira dışında hiç bir ilkeleri bulunmayan" akp destekçisi yayın gruplarının ibretlik öyküsü, herhalde ilerki tarihlerde bambaşka araştırmaların konusu olacak.

Şimdilerde ekranlarda, medya sayfalarında ve internet siteslerinde boy gösteren bu ilkesiz ve ahlaksız güruhun çocukları yarın kendi anne-babalarının düştüğü bu rezil ve tiksinti verici halleri görünce muhtemelen büyük utanç duyacaklar.


AKP genel başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart 2019 seçim sonuçlarını bir türlü hazmedemeyerek bilhassa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı yürütülen yalan ve iftira kampanyasının görülen yüzü oldu.

Akıl ve mantık sınırlarını zorlarken kendisi hiç utanmadı, sıkılmadı. Ama bu kötü kişilerin asla önleyemediği şey şuydu: BU SEÇİMDE ŞER CEPHESİ KAYBETMİŞTİ!

2019 yerel seçimlerinin sonuçlarını bir türlü hazmedemeyen yandaş/yalaka havuz medyası da her türlü çirkinliği ve çirkefliği sergilemekten geri kalmadı.

Yeni şafak gazetesi genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül ise her türlü akıl, vicdan ve mantığa aykırı bir şekilde; tıpkı yenildiği bir mahalle maçının sonucunda ağlayıp zırlayan 8 yaşında yaramaz bir çocuk gibi davrandı. Kendisini ne kadar rezil ettiği ise attığı twitlerle arşive yazıldı.

Bu 2019 yerel seçimlerinde hüsrana uğrayan şer cephesinin "yandaş/yalaka medya" kesimi de bu seçimin en büyük kaybedenleri oldular.

Evet, biliyoruz: Bu topraklarda "kötülük" hala hükmünü sürüyor! Adaletsizlik, hukuksuzluk, ahlaksızlık, yolsuzluk, hırsızlık son 17 yıldır olanca hızıyla devam ediyor. Biz iyi insanların işi bitmedi, henüz yeni başlıyor...

Biz de tarihe bu notları düşüyoruz ki gelecek kuşaklar Türkiye'de bir vakitler "akp adında" bir organize kötülük şebekesinin Türkiye'de ve çevresinde yol açtığı rezillik ve felaketleri öğrenebilsinler ve asla unutmasınlar...