22 Nisan 2019 Pazartesi

AKP içinde kavga ve çatlak giderek derinleşirken...

17 yıldır memleketi karanlıklara ve uçurumlara sürükleyen "kötülüğün iktidarı" AKP yönetimi giderek kendini "kaçınılmaz" yok oluşuna sürüklerken, sakin kalmak ve provokasyonlara aldanmamak çok önemli!


31 Mart seçimleri AKP açısından her türlü tahminlerin ötesinde bir hezimet oldu! Tayyip Erdoğan'ın uzun zamandır ideolojik finansman aygıtları olarak belediyeler büyük ölçüde CHP'ye geçti.

Belki bunun anlamını tam olarak kavrayamamış olabiliriz. Yapısal olarak tek parti gibi görünse de aslında AKP geniş tabanlı bir koalisyondur. İçinde tarikatlardan yeşil sermayeye, dinci vakıflardan sarı sendikalara, feodal yapılardan STK'lara kadar çok geniş bir çıkar ağıdır. Erdoğan ve AKP kurmayları da şunu iyi biliyor; "pastanın küçüldüğü yerde köpekler dişlerini göstermeye başlar." Şimdiye dek sakin gibi görünen kazan bir anda fokurdar. Zira bu çevrelerin "azla yetinmek" gibi bir şansları yok. Para akıtılmadığı dakikada çözülme başlar. Hatta başladı bile... Sofraya uzak kalanlar bir süre sonra başköşede oturabilecekleri başka sofralar kurması muhtemel kişilerin çevresinde toplanacaklardır.

Bu düşünce AKP içinde ve dışında giderek yayılırken, psikolojik olarak çözülme de başlamış durumda. "Sonlarını geldiğini" görüyorlar. Geciktirmeye çalıştıkları işte bu!

Ana muhalefet partisi liderine yönelik aşağılık linç girişiminin, devlet ve derin devlet tarafından organize edildiğine dair işaretler her yerden geliyor. Bu tür saldırılarla taban konsolide edilmeye çalışılıyor, zira özellikle İstanbul konusunda Erdoğan nihai kararını verebilmiş değil.

İlgili yazı


Devletin kurumları linç girişimine adeta çanak tutmuş

Ancak şunu unutmamak ve unutanlara da anımsatmak lazım. Eğer kutuplaşma olmazsa konsolidasyon da olmaz.. AKP'nin kendi tabanını bir arada tutması ancak yalan, kara propaganda, provokasyon ile mümkün.

Soylu'nun Bahçeli'nin, Akar'ın sözlerini bu minvalde okumak lazım. Tahrik ediyorlar... Edecekler de.. Ama bir tık ileriye gidemeyecekler. Zira tepelerinde ekonomi "Demokles'in Kılıcı" gibi sallanıyor. Üstelik önümüzde bir de arslanlar gibi S-400 krizi var ki Erdoğan orada iyice köşeye sıkışmış durumda. Yaşadığımızdan çok daha ağır bir kriz resmen paspasa bağdaş kurmuş bekliyor. Bu koşullarda biraz kıpırdandılar, dolar hoop 5.8 in üzerine çıktı.

Bu yalancı ve talancı iktidar çatırdayarak çökmekte! Enkazın ne kadar büyük olacağını şimdilik kestiremiyoruz.

Provokasyonlar ve şiddet AKP'nin güdümünde artarak sürecektir. Dikkatli, tedbirli ve sakin olmakta sayısız fayda var!